Sensommerweekend i vente: 20 grader søndag

Når det ellers er holdt op med at dryppe fredag, bryder solen frem og sætter gang i en behagelig vejr-weekend.

Der kan stadig klemmes nogle behagelige varmegrader ud af sensommervejret, for weekenden bliver nemlig et lunt bekendtskab med en del solskin og kun meget få dråber vand.

- Det ser rigtig flot ud med pænt sensommerligt vejr med tørvejr og plads til noget solskin. Der bliver ikke bragende sol, men der kommer lidt eller nogen sol, som vi siger det, siger vagtchef ved DMI Mogens Rønnebek.

Han tilføjer, at temperaturerne samtidig bliver ganske fornuftige med omkring 15 til 18 grader lørdag og helt op til 20 grader søndag. Om natten kommer vi formentlig ikke under de 10 grader.

Før vi kan nyde godt af det fine weekendvejr, skal en omgang regnvejr lige overstås fredag først på dagen.

- Men ellers bliver det overvejende tørvejr fredag eftermiddag med nogen sol de fleste steder i landet og op til 16 graders varme og svag vind, siger meteorologen.

Lørdag tager blæsten lidt til i styrke og ender på en let til frisk vind. Til gengæld bliver det tørvejr. Søndag kan dog begynde skyet.

- Jeg kan ikke udelukke, at der vil være lidt dryp i luften søndag, men op ad dagen kommer der mere sol og tørvejr, fortæller Mogens Rønnebek.

Det ser samtidig ud til, at det fine vejr ikke bare holder sig til weekenden:

- Det er faktisk indgangen til et endnu et par dage i den lune ende af skalaen. Et højtryk over Centraleuropa stabiliserer vejret hos os og sender varmere luft til os fra vest og sydvest, forklarer DMI's meteorolog.

Men derefter trænger efteråret sig også på igen. I løbet af tirsdag og onsdag falder temperaturen til mellem 10 og 13 grader i dagtimerne, og det bliver mere blæsende.

- Det bliver mere regulært efterårsvejr, når vi kommer hen midt på ugen, lyder det fra Mogens Rønnebek, der også varsler flere regnbyger i ugens løb.