Sex-forbrydere tager tilløb

Mindre sager fra politiets døgnrapporter kan bidrage til at fælde sex-forbryderen, der har kidnappet og sexmisbrugt mindst to små piger på Fyn.

Det oplyser tidligere efterforskningsleder i Rigspolitiets Rejsehold, Kurt Kragh, til ekstrabladet.dk.

Politiet eftersøger en mand i en rød bil.

Sidste år blev en pige i Vejle antastet af en ældre mand i en rød bil. Manden dyttede af pigen, som opholdt sig på legepladsen. Han råbte til hende, om hun ville køre med ham. Det havde pigen ikke lyst til, og hun løb hjem til sine forældre. Familien advarede mod manden på Facebook, skrev Vejle Amts Folkeblad dengang.

- Når man så står med en alvorlig sag som den fra Fyn nu, kan det være meget vigtigt i opklaringen, at politiet kan søge tilbage og finde de mulige banale hændelser, siger den tidligere efterforskningsleder, der hjalp politikredsene rundt om i landet med at opklare alvorlige forbrydelser.

Susan-sagen

Kurt Kragh har erfaret, at sex-forbrydere tager tilløb, inden de for alvor slår til. Forbryderen har for eksempel luret på børn ved skoler og inviteret dem op i sin bil uden at gøre dem noget.

Kurt Kragh arbejdede på at opklare drabet på Susan fra Fredericia. Hun blev samlet op af en bilist og fundet kvalt i en grøftekant i 1992. Sagen er stadig uopklaret.

- Her viste det sig, at vi kunne finde tilbage til en stribe sager, før Susan-drabet, hvor en mand - måske Susans morder - havde samlet piger op i sin bil og bedt dem vise ham vej til forskellige steder. Han havde ikke gjort dem noget, og han havde kørt dem tilbage igen og sat dem af. Men tro mig: Sådan en mand har haft andet i sinde. Han var bare ikke kommet over gærdet for at kunne føre det ud i livet, siger Kurt Kragh til ekstrabladet.dk.