TV der bevæger dig

SF har problemer

Annette Vilhelmsen har problemer (foto: Steen Brogaard). Foto: Steen Brogaard

Problemerne vælter ind over Vilhelmsen.

Jesper Petersens farvel til SF er et nyt problem i en lang række for den trængte SF-leder Annette Vilhelmsen. Det mener politisk ekspert Hans Mortensen.

- Det efterlader hende med et nyt problem oven i mange andre problemer, som bare vælter ind. Internt uro, folk der er utilfredse med vækstpakken og dårlige meningsmålinger, siger Hans Mortensen.

Jesper Petersens afgang til socialdemokratiet er imidlertid en kraftig torn i øjet på Annette Vilhelmsen, for ifølge Hans Mortensen viste Vilhelmsens valg af Jesper Petersen som politisk ordfører, at hun kunne samle partiet efter fløjkrigen ved formandsvalget.

- Oveni mange andre problemer er det et nyt problem og et temmelig stort et, fordi Jesper Petersen var symbolet på, at hun prøvede at samle partiet, fordi han var fra den tabende fløj i formandsopgøret og blev politisk ordfører i partiet, siger Hans Mortensen.

Det har hun ikke formået, lyder konklusionen.

- Det er et symbol på, at hun ikke har samlet partiet. Fløjene fra formandsopgøret findes stadig endnu, og det er ikke lykkes at bygge bro over de uenigheder, som har åbenbaret sig i formandsopgøret, siger Hans Mortensen.

Udover Jesper Petersen har også den tidligere skatteminister Thor Möger Pedersen sagt farvel til politik. Den tidligere næstformand Mattias Tesfaye er også hos Socialdemokraterne, og også Kasper Bjerring og Nanna Westerby er fortid i partitoppen.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden