SF i Sønderborg frygter ny ballade i partiet

Jesper Petersens udmelding af SF ryster opstillingskreds. Striden i SF vil blusse op igen, mener lokalformanden i Sønderborg.

Kronprinsen i SF Jesper Petersen har forladt partiet og meldt sig ind hos Socialdemokraterne. Udmeldingen viser, at partiets formand Annette Vilhelmsen ikke har formået at få partiet samlet efter formandsopgøret i efteråret, siger lokalformand i SF.

- Det vil betyde, at striden ikke har været bilagt, og at den nu blusser op igen. Det er der ingen tvivl om, siger Ole Bang Nielsen, der er formand i SF Sønderborg - den kreds som Jesper Petersen blev kandidat i tilbage i 2007.

Hos SF i Sønderborg har man mistet medlemmer på grund af krisen i SF. Fra et medlemstal på omkring de 115 stykker, er medlemsskaren skrumpet ind til omkring 87. Og Jesper Petersens afgang kan betyde, at flere melder sig ud.

- Der er ingen tvivl om, at han nok vil rive enkelte medlemmer ud af SF, fordi mange har set ham som en stabiliserende faktor, fordi han har gydet olie på vandene og fremtrådt meget rolig, flittig og reel, vurderer Ole Bang Nielsen.

Sønderborgs lokalformand fik beskeden tirsdag aften, hvor han var til et opstillingsmøde i SF i forbindelse med det kommende kommunalvalg.

- En medarbejder kom ind med en mobiltelefon og fortalte mig, at der var en mand fra SF i København i røret med en vigtig meddelelse. Og jeg må indrømme, at det var en chokerende én af slagsen, siger lokalformanden.

Og meldingen blev mødt med undren blandt de fremmødte SF'ere.

- Reaktionen bagefter var en blanding af chok og vrede. Der var alle yderpunkterne og så dem, der bare sad stille hen med et tomt blik i øjnene, siger Ole Bang Nielsen.