SF og V vil have nye ungdomsboliger på Fanø

Unge har svært ved at flytte til Fanø, efter at øens kollegier er blevet lukket ned. Derfor vil SF og V nu sammen undersøge muligheden for få at nye ungdomsboliger.

Valgkampen på Fanø har affødt en diskussion på Twitter om, hvordan øen kan tiltrække flere unge mennesker, men den kamp synes tabt på forhånd. For der er slet ikke boliger til de unge på Fanø.

I dag er der blot ni ungdomsboliger på øen. Det skyldes, at øens store kollegier, bl.a. Mærsk Kollegiet, for få år siden måtte bygges om til ejerlejligheder, da værelserne ikke kunne lejes ud.

Det vil den unge Venstre-kandidat Emil H. Madsen have gjort noget ved:

- Det er jo lige meget, om vi gør alt muligt godt for at tiltrække de unge, hvis de alligevel ikke kan være her nogen steder. Det svarer til at satse på turisme uden at have overnatningsmuligheder, siger Emil H. Madsen til TV SYD.

Han mener det er kommunens interesse, at have ungdomsboliger, hvor prisniveauet holdes nede i forhold til det øvrige boligmarked, så de unge kan være med.

Det møder opbakning hos SF's byrådsmedlem og spidskandidat, Søren Vinding:

- Hvis det viser sig, der er et behov, så skal vi have gjort noget ved det. Emil har jo ret så langt, at hvis der ikke er nogen boliger til de unge, så kan der jo heller ikke komme unge til, siger Søren Vinding til TV SYD.

SF og Venstre vil nu samarbejde om at kortlægge behovet for nye ungdomsboliger.

Søren Vinding understreger, at kommunen ikke selv kan bygge boligerne. Det vil kræve en bygherre. Til gengæld er han parat til at finde jorden og skabe rammerne for de nye boliger.

Ungbo, der har de ni ungdomsboliger i Nordby, oplyser til TV SYD, at man ikke mener der er grundlag for yderligere boliger til unge på Fanø.

Uddrag fra Twitter #fanøpol

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her, eller ændre din browsers indstillinger.
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her, eller ændre din browsers indstillinger.