SF: Vi vil bruge grænseanlæg

Nyt trafikkontrolanlæg ved den dansk-tyske grænse skal bygges og bruges, siger SF-ordfører. Dobbeltmoralsk, siger Dansk Folkeparti  

Regeringen fastholder, at et nyt trafikkontrolanlæg 150 meter fra grænsen skal bygges og tages i brug. Det siger politisk ordfører for SF Jesper Petersen til Der Nordschleswiger.

Nødvendig

Efter Jesper Petersens mening er dette trafikkontrolanlæg ved grænseovergangen i Frøslev nødvendig af sikkerhedsgrunde, når tolderne fortsat skal gennemføre stikprøver ved den dansk- tyske grænse "og ikke skal springe for livet på grund af bilisternes alt for høje fart".

Dansk Folkeparti: Hykleri

Dansk Folkepartis Peter Skaarup kalder det dobbeltmoral og hykleri af den røde regering.
 - Det er total dobbeltmoral og hykleri. Man har slået på tromme for, at det var ganske forfærdeligt, og vi blev uvenner med hele verden. Europaminister Wammen fortalte i sidste uge, hvor glade EU var for, at vi sløjfer kontrollen. Men hvad sløjfer man? Jeg kan næsten ikke får øje på det, siger Peter Skaarup til Ritzau.

Dansk-tysk aftale

Trafikkontrolanlægget er aftalt mellem Danmark og Tyskland i 2008. Det er aftalt, at danskerne betaler for oprettelsen og driftsudgifterne.  Ifølge Jesper Petersen vil den nye regering også bruge de tekniske faciliteter, som den tidligere regering med VKO-flertallet vedtog før sommerferien i forbindelse med den omstridte grænsekontrol.
Det omfatter scanner, mobile indsats-vogne og lysanlæg også
til natlige kontrol.