TV der bevæger dig

SF vil have politiskole i Sønderborg - ikke i Herning

Karina LOrenzen Dehnhardt: Hvorfor ikke politiskole i Sønderborg?

Idéen om at åbne en politiskole i Herning er sådan set meget god, men måske Sønderborg ville være et mere oplagt sted at uddanne nye betjente. Det siger SFs retsordfører, Karina Lorentzen Dehnhardt, Kolding, til Jyllands-Posten.

Venstre og Dansk Folkeparti har over for avisen ytret ønske om at åbne en politiskole i Herning foruden den, der allerede er i Brøndby i dag.

- Jeg kan såmænd godt unde Herning en politiskole. Men Sønderborg giver rigtig god mening. Byen har blødt statslige arbejdspladser efter kasernelukningen, og for nylig er sygeplejeskolen rykket ud af byen.

- Derfor vil det give så meget mening at få en afdeling af politiskolen placeret på kasernen, når asylcentret rykker ud fra 2016, siger Karina Lorentzen Dehnhardt i en skriftlig kommentar.

SFs retsordfører undrer sig også over, at Venstre og Dansk Folkeparti nu ønsker at åbne en politiskole i provinsen, når partierne i 2013 ikke bakkede op om et forslag om at oprette en politiskole i Sønderborg på den nedlagte kaserne.

- Jeg er sådan set enig i, at der skal flyttes statslige arbejdspladser ud. Jeg kan bare ikke forstå, at hvis højrefløjen er så optaget af statslige arbejdspladser, hvorfor de ikke bakkede mig op i at lave politiskole i Sønderborg, da jeg havde det på politiforligskredsmødet i 2013, siger Karina Lorentzen Dehnhardt.

Hun stillede forslaget for to år siden efter forslag fra fire lokale politikere i Sønderborg og Aabenraa.

Forslaget om en afdeling af politiskolen i provinsen begrunden i, at der i fremtiden bliver brug for flere politifolk.

01:29 Luk video

Karina Lorentzen Dehnhardt om forslaget om politiskole i provinsen. (0:42)

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden