SF’er efter politisk kaos: Man skal kunne se sig selv i spejlet

På Fanø ønsker Fanø Lokalliste, Konservative og SF ikke at stå bag den nye borgmester. Karen Jeppesen fra SF fortæller, at det for hende handler om troværdighed og at kunne se sig selv i spejlet.

SF, Konservative og Fanø Lokalliste ønsker ikke, at være med i den nye konstituering på Fanø.

- Det handler om troværdighed overfor mig selv og vælgerne. Går jeg med i den nye konstituering, ville jeg miste den. Man skal kunne se sig selv i spejlet, og det ville jeg ikke kunne på de her præmisser, siger Karen Jeppesen(SF) til TV SYD.

Indtil fredag stod Fanø Lokalliste, SF, Konservative og Alternativet i en konstituering sammen. Men lørdag meldte Alternatives Sofie Valbjørn ud, at hun i stedet er gået sammen med Venstre, Socialdemokratiet og Miljølisten – og dermed bliver Fanøs nye borgmester.

De tre partier fra den tidligere konstituering fortsætter samarbejdet.

quote

Vi mener, at vi bedre kan få vores politik igennem ved at være en konstruktiv, hårdtarbejdende opposition

Kristine Kaas Krog, Fanø Lokalliste

- Vi mener, at vi bedre kan få vores politik igennem ved at være en konstruktiv, hårdtarbejdende opposition, siger Kristine Kaas Krog fra Fanø Lokalliste, der indtil fredag stod til at blive Fanøs nye borgmester.

Hun tror ikke på, at det bliver nemt med det fremtidige samarbejde i byrådet.

- Jeg tror, at alle vil lægge sig i selen for at samarbejde, men det er klart, at det bliver op ad bakke, når man på den her måde bliver snigløbet, siger Kristine Kaas Krog.

Hos SF ser Karen Jeppesen fremad og på nogle dage med politisk kaos på øen. 

- Vi er jo voksne mennesker, så det må vi jo komme over, ellers er vi ikke professionelle nok, siger Karen Jeppesen.