TV der bevæger dig

SF´s Karina Lorentzen stiller op til kommunalvalget i 2017

Tidligere folketingspolitiker SF's Karina Lorentzen oplyser i en pressemeddelse, at hun stiller op til kommunalvalget i 2017. Foto: Steen Brogaard

Den 42-årige SF´er og tidligere folketingsmedlem stiller op for SF i Kolding. Hun afløser byens mangeårige SF´er på posten, Lis Ravn Ebbesen.

3.169 personlige stemmer blev det til ved valget i 2015, alligevel manglede SF i Sydjylland 91 stemmer for at sikre Karina Lorentzen mandatet, og hun blev således ikke genvalgt til Folketinget.

-Det er klart, at jeg ærgrede mig over, at jeg ikke blev genvalgt til Folketinget. Men det ligger i mit DNA, at jeg vil bekæmpe ulighed og den bedste mulighed for at gøre det, ligger lige nu i kommunalpolitik. Og med en venstremand ved roret, både i Folketinget og Kolding, er der jo altid noget at tage fat på, både når det gælder de grønne ambitioner, familiepolitikken og udsatteområdet, fortæller Karina Lorentzen til TV SYD.

 

Karina Lorentzen stillede i 2005 op til kommunalvalget for SF til Kolding Byråd, men blev ikke valgt ind.

Tilgengæld blev hun overraskende valgt ind i Folketinget i 2007 og var medlem frem til valget i juni 2015.

I Folketinget har hun blandt andet været formand for Retsudvalget 2012-15, og har bestridt poster som både retspolitisk ordfører, udlændingeordfører, lokalsamfundsordfører og har arbejdet med trafik, miljø og erhvervspolitik. 

Karina Lorentzen fortæller til TV SYD, at hun også fortsat er folketingskandidat til næste valg - det kandidatur gælder frem til august 2016, men at hun fortsat håber også at være det efter.

Således har den 42-årige koldingenser igen ambitioner om en landspolitisk karriere.

I Kolding Byråd er der tradition for dobbeltmandater til Byråd, og Folketing, så Karina Lorentzen ser ingen problemer i at være opstillet to steder.

I Kolding er både de Radikale Venstres Jesper Elkjær, Dansk Folkepartis Kristina Jørgensen samt Enhedslistens Benny Dall alle kandidater til et kommende folketingsvalg.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden