TV der bevæger dig

Shell solgt uden raffinaderiet i Fredericia

Shell har solgt sine danske tankstationer til canadiske Alimentation Couche-Tard, men arbejder fortsat på at finde en køber til raffinaderiet i Fredericia.

Det oplyser Shell tirsdag middag i en pressemeddelelse, hvoraf det fremgår, at salget ud over de 315 tankstationer også handler om aktiviteter vedrørende salg af brændstoffer til industri, erhvervskunder og fly.

I meddelelsen oplyses det, at der stadig ledes efter en køber til raffinaderiet i Fredericia, og at Shell nu kan fokusere på planen om at sælge alle sine aktiviteter i Danmark.

Det var i marts sidste år, at Shell Danmark kom med meddelelsen om, at både raffinaderiet i Fredericia, aktiviteterne i København og kæden af tankstationer i hele landet blev sat til salg.

Nu er tankstationerne solgt til Statoil Fuel and Retail, som er ejet af canadiske Couche-Tard. Shell-brandet bevares dog i Danmark.

Shell Danmark beskæftiger omkring 450 personer. Omkring halvdelen af de ansatte arbejder på Shells raffinaderi i Fredericia.

Shell-raffinaderiet i Fredericia blev etableret i 1966. Raffinaderiet, der via en rørledning er forbundet med oliefelterne i den danske del af Nordsøen, spiller en vigtig rolle for forsyningssikkerheden i Danmark.

Raffinaderiet producerer mere end en tredjedel af alle de brændstofprodukter, som danskerne bruger, oplyser Shell på sin hjemmeside.

Hent vores nye Play App
Hent vores nye Play App
Hent vores nye Play App