Sibirisk kulde på vej

Siberisk kulde rammer Danmark i de kommende dage. Ifølge TV2 Vejret risikerer vi det koldeste vejr i 25 år. Flere steder er der åbnet nødherberger til hjemløse.

Mens en sibirisk kulde hærger Danmark, har Island plusgrader og en betydelig mildere vinter end her, hvor vi fredag og lørdag kan forvente mellem 5 og 8 graders frost om dagen og helt ned mellem 10 og 15 graders frost om natten.

Isnende kulde fra øst

Den isnende kulde bevæger sig langsomt ind over Danmark, solen kommer sammen med kulden, og det samme gør sneen.

- Østersøen og de østvendte kyster kan godt forberede sig på sne torsdag. På Bornholm falder der omkring 10 til 20 cm, mens Nord- og Midtjylland får nogle drys - det samme i København og Nordsjælland, siger vagthavende meteorolog Olaf Mathiassen, DMI.

Det er dog intet mod sidste vinter, hvor Bornholm var dækket af halvanden meter sne, og snedriverne var tre meter.

Kyndelmisse

Det er et iskoldt højtryk, der samler kræfter over Rusland, der giver det kolde vejr. Det betyder, at kyndelmisse i den grad kommer til at slå sin knude i Danmark.

Nødherberger

Flere steder rundt i landet er der åbnet nødherberger for hjemløse med penge fra Social- og Integrationsministeriet.
- Det er svært at være hjemløs hele året. Det kan også være hårdt om foråret og om efteråret, når det rusker. Men lige nu har vi en øget tilstrømning i dagtimerne, og der er rigtig mange, der spørger efter fodtøj, siger chef i Kirkens Korshær Helle Christiansen.

Flest i Vejle

TV SYD sendte mandag aften fra Vejle, hvor flere hjemløse har problemer med at finde steder at sove i denne kolde tid. Vejle er den by i sendeområdet, som har flest hjemløse - men intet herberg.