Sidste sommerdag for nu: torden, regn og lavere temperaturer venter

Det ser ud som om, søndag bliver den sidste sommerdag i denne omgang. Du kan nå at nyde vejret med sol og høje temperaturer, inden regn og torden rammer os i aften.

Måske havde du svært ved at sove i nat? Det var nemlig sommerens første tropenat med over 20 grader flere steder. Og varmen fortsætter også søndag.

Morgenen starter skyet og diset flere steder, men efterhånden klarer det op med nogen eller en del sol, men også mulighed for enkelte regn- eller tordenbyger. Igen i dag bliver det varmt - 23 til 28 grader, ved Vestkysten lidt køligere og her kan der stedvis forekomme havgus. Vinden bliver svag eller let fra forskellige retninger.

I aften kommer der regn- og tordenbyer fra sydvest, der stedvis kan være kraftige, og lokalt er der risiko for skybrud. I løbet af natten atter tørvejr sydvestfra. Temp. ned mellem 15 og 18 grader, og svag til let skiftende vind, der tiltager til let til frisk omkring vest, ved Vestkysten op til hård vind.

Den nye uge starter med køligere vejr, og tirsdag aften og natten til onsdag trænger nye fronter med regn ind over landet vestfra, efterfulgt af ustadigt og blæsende vejr vestfra.

Og så er vandet ved strandene blevet lunere - mellem 17 og 20 grader.

Se din lokale vejrudsigt og strandvejr her