Siemens skal levere 300 havvindmøller til DONG Energy

Siemens Wind Power med hovedkontor i Vejle skal producere 300 stk. 6 MW vindmøller med verdens længste vingefang til opstilling i farvandet ud for Storbritannien.

Sidste år flyttede Siemens omkring 600 medarbejdere til Dokken i Vejle og samlede her globalt virksomhedens offshore kompetencer. Nu får medarbejderne noget at se til med projekteringen af en ny aftale mellem Siemens Wind Power og Dong Energy.

De to selskaber har torsdag underskrevet en rammeaftale om levering af i alt 300 6 MW vindmøller med en samlet kapacitet på 1.800 megawatt (MW). Til sammenligning har Horns Rev 2 en samlet kapacitet på lidt over 200 MW.

Vindmøllerne skal stilles op i havmølleparker ud for den engelske kyst mellem 2014 og 2017.

Det er medarbejderne på Siemens Wind Power i Vejle, der varetager og projekterer ordren, mens selve produktionen af vindmøllerne formentlig skal foregå på Siemens øvrige virksomheder i Brande og Aalborg - og måske også i Hull i England, hvor det ventes, at vindmøllerne skal samles.

Verdens længste vinge

Aftalen er baseret på den nye SWT-6,0-154 Direct Drive-vindmølle, der hidtil kun er blevet opstillet som test-vindmølle.

Møllerne vil blive leveret med B75 vingen, der med sine 75 meter er verdens længste.

Energiproduktionen fra en af Siemens 6 MW vindmøller er tilstrækkelig til at forsyne omkring 6.000 europæiske husholdninger med elektricitet.

Rotoren har en diameter på 154 meter og har et bestrøget areal på mere end 18.600 kvadratmeter, hvilket svarer til omkring to en halv fodboldbane.