TV der bevæger dig

Simon Faber: Det er ikke tilfredsstillende

Simon Faber (SSW) og regionsrådsformand Stephanie Lose (V). Simon Faber har prioriteret det dansk/tyske-samarbejde i sin tid som overborgmester i Flensborg.

Simon Faber, overborgmester i Flensborg (SSW). Foto: Claes Adel, TV SYD

1 af 2

Simone Lange overtager overborgmesterposten fra SSWs Simon Faber efter et klart nederlag til det danske mindretalsparti. Ikke tilfredsstillende, mener Simon Faber.

Det er en ærgerlig overborgmester i Flensborg, her dagen efter Flensborgenserne var i stemmeboksen søndag. Simon Faber fik 22,8 procent af stemmerne, mens Simone Lange, kandidat for CDU, SPD og De Grønne, vandt valget stort med 51,4 procent af stemmerne og dermed overtager Simon Fabers kontor 15. januar 2017.

- Det er ikke tilfredsstillende for mig, og det er ikke tilfredsstillende for SSW (Sydslesvigsk Vælgerforening, det danske mindretals parti i Tyskland, red.). Vi var jo oppe imod en koalition af flere partier, og det gjorde det svært, siger Flensborgs overborgmester Simon Faber til TV SYD.  

Simon Faber fortæller, han selvfølgelig havde håbet på en periode mere.

- Jeg mener jo, det er gået frem i Flensborg i den periode, jeg har siddet som overborgmester. Vi har haft en stærk vækst og udvikling, og den vækst kunne jeg godt tænke mig at fortsætte en periode mere, siger Simon Faber (SSW).

Jørgen Møllekær, chefredaktør på Flensborg Avis, går dog videre end blot at kalde det utilfredsstillende:

- Det er et meget stort slag i ansigtet på Simon Faber og partiet, det scenarie var der ikke nogen af os, der havde forberedt os på. Det er et kæmpe nederlag for SSW, siger Jørgen Møllekær, chefredaktør på Flensborg Avis til TV SYD.

Grænsesamarbejdet vil blive prioriteret

Det har været kendetegnende for Simon Fabers periode som overborgmester, at der har været et godt grænseoverskridende samarbejde. Noget, som både Aabenraa og Tønders borgmestre også fremhæver.

- Jeg vil jo mene, mit kendskab til Danmark, og at jeg kan sproget, gør, at samarbejdet på tværs af grænsen er forløbet meget flydende, siger Simon Faber til TV SYD og fortsætter:

- Simone Lange vil fortsat prioritere det grænseoverskridende samarbejde, men der er jo en praktisk udfordring i, at Simone Lange ikke kan dansk, mener han.

Det er også noget, Jørgen Møllekær fremhæver.

- Simone Lange har en tysk baggrund og vil også gerne det dansk-tyske samarbejde, hun har så bare den ulempe, at hun kan ikke ret meget dansk. Det er ofte en praktisk hæmsko hverken at kunne sproget eller kulturen på den anden side, siger chefredaktøren for Flensborg Avis. 

På trods af at det er dagen derpå, efter Simon Faber tabte titlen som overborgmester pr. 1. januar 2017, så er der dog fortsat ting, man kan glæde sig over.

- Solen skinner jo trods alt, smiler Simon Faber.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden