TV der bevæger dig

Simon Faber: Jeg er ikke for grænsekontrol

Foto: Chris Pedersen, TV SYD

Overborgmester i Flensborg, Simon Faber (SSW), præciserer i en pressemeddelelse, at han ikke mener, at der skal indføres grænsekontrol mellem Danmark og Tyskland.

- Rejsefriheden ved den dansk-tyske grænse er et gode, som vi som altid vil støtte op om, skriver Simon Faber i en pressemeddelelse fra Flensborg By.

Udmeldingen kommer efter, han søndag sagde til TV SYD over telefonen, at "sikkerhedsrisikoen ved at fortsætte uden grænsekontrol er blevet for stor". Mandag skriver Flensborg By i en pressemeddelelse, at overborgmesteren er blevet misforstået. Han talte ikke specifikt om kontrol ved den dansk/tyske grænse.

I et live-interview til TV SYD søndag aften bliver Simon Faber spurgt:

- Du har jo hidtil været meget imod at genindføre grænsekontrol, som der er rigtig mange danskere, der råber på lige nu. Har du ændret holdning i forhold til det nu?

Til det svarer han:

- I den aktuelle situation mener jeg, at det er bydende nødvendigt at genvinde kontrollen med hvor mange og hvem, der kommer ind over både Tysklands og andre landes grænser, fordi situationen i München i går, hvor 13.000 kommer ind og alle telte er i brug, det er jo simpelthen ikke holdbart.

Du kan høre interviewet med Simon Faber i klippet her (varighed 0:42):

00:42 Luk video

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden