TV der bevæger dig

Simon Faber på første officielle besøg nord for grænsen

Simon Faber.

Flensborg og Sønderjylland har en fælles interesse i at arbejde for fælles mål, og det vil ske på en række områder i de kommende år. Det varsler overborgmester Simon Faber, Flensburg og borgmester Aase Nyegaard, Sønderborg, efter at have holdt det første fællesmøde på rådhuset i Sønderborg.

- Vi vil tage initiativ til at samle aktørerne i grænselandet til en drøftelse af de udfordringer vi har, også organisatorisk med måske for mange aktører. I hvert fald er der brug for at få tydeliggjort snitfladerne og få sat mere skub i at skabe bedre infrastruktur, at få styrket universitetsuddannelserne i grænselandet og få udviklet kulturtilbuddene med henblik på, at Sønderborg med Sønderjylland Schleswig opnår status som kulturhovedstad i 2017, mener Simon Faber og Aase Nyegaard.

De foreslår konkret, at der bliver satset på at styrke et kulturliv, der tiltrækker publikum fra begge sider af landegrænsen - og de to borgmestre ser gerne, at der arbejdes videre med tankerne om at styrke samarbejdet mellem grænselandets to symfoniorkestre.
 

Fast forbindelse Als-Fyn vil gavne

Overborgmesteren i Flensburg ser store perspektiver i en fast forbindelse mellem Als og Fyn og har givet tilsagn om at indtræde i et sådan projekts styregruppe, og han ser gerne Flensburg som partner, hvis Sønderborg lykkes med at blive frikommune på energiområdet.
 
- Det vil også være til gavn for erhvervslivet i Flensburg, hvis Sønderborg lufthavn får status som en binational lufthavn. Og mon ikke det så fører til en mere bevidst tysksproget skiltning i lufthavnen. Det tror jeg, siger Simon Faber.
 
 

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden