TV der bevæger dig

Sjusk med cpr-numre er en menneskelig fejl

Haderslev Kommune har sendt en undskyldning til de berørte borgere.

Haderslev Kommune beklager, at et stort antal cpr-numre er blevet sendt ud til en borger i forbindelse med en aktindsigt.

Det burde være umuligt, men desværre så blev næsten 300 borgeres cpr-numre, på grund af en menneskelig fejl, sendt til en borger, der havde bedt om at få tilsendt nogle papirer i en vindmøllesag.

Sådan lyder forklaringen fra Willy Feddersen, der er kommunaldirektør i Haderslev Kommune.

- Der skete det, at vi desværre kom til at sende en flettefil med ud til borgeren. Dokumentet, som indeholdt de mange cpr-numre, skulle have været lukket, men var ved en fejl noteret som åbent, og derfor røg det med i forbindelse med aktindsigten, siger Willy Feddersen til TV SYD.

Haderslev Kommune har i mellemtiden sendt en undskyldning til de berørte borgere og samtidig bedt den borger, der modtog oplysningerne for godt et år siden om, at slette dem.

Læs også Kommune udleverede 300 borgeres cpr-numre

Ifølge kommunaldirektøren så har kommunen i dag fået andre procedurer i forbindelse med aktindsigt, der betyder, at lignende fejl kan undgås i fremtiden.

- I dag skal borgerne søge om aktindsigt via vores hjemmeside, og den scanner alle dokumenter, inden de bliver sendt ud, og derfor bliver sådan en fejl opdaget, inden det er for sent, siger Willy Feddersen til TV SYD.

 


Hent vores nye Play App
Hent vores nye Play App
Hent vores nye Play App