Skaber stor jazz-festival i Trekant-området

Tre jazzforeninger går sammen om at skabe en ny jazzfestival i Vejle, Kolding og Fredericia. Festivalen skal finde sted i slutningen af august.

Godset i Kolding er et af de koncertsteder, der skal være med i festivalens program, som afvikles flere steder i de tre byer. TV SYD var med direkte fra et jazz-arrangement på Godset.

Jazzforeningerne JIVE-Jazz i Vejle, Fredericia Jazzklub og Jazz6000 i Kolding er gået sammen om at arrangere festivalen, som har fået navnet Jazz i Trekanten.

- Der har fra begyndelsen været opbakning til en ny jazzfestival i Trekantområdet fra de tre samarbejdende jazzforeninger. Og vi håber at vi de kommende år kan få endnu flere foreninger med i samarbejdet, siger medlem af styregruppen, Kathrine Abildgaard fra JIVE-Jazz i Vejle.

Festivalen holdes i uge 35 ? og der satser for jazz i mange afskygninger.

Programmet kommer nemlig til at byde på mere end 20 koncerter og arrangementer. De lokale jazzforeninger og festivalen arrangerer koncerter med store jazznavne.

En jazzfestival af denne kaliber vil for alvor cementere Trekantområdets placering på det musikalske landkort, siger Lars Ejby Pedersen,Fredericia, som er formand for kultursamarbejdet i Trekantområdet.. Det er samtidig en kærkommen mulighed for at knytte musikalske venskaber på tværs af kommunegrænserne, og samtidigt tiltrække jazzelskere fra nær og fjern.