Skærbækværket skal være grønt

En større ombygning af Skærbækværket nord for Kolding Fjord skal gøre produktionen af fjernvarme til Trekantområdet mere miljøvenlig. Første spadestik tages torsdag.

Skærbækværket leverer i dag fjernvarme til over 200.000 beboere i Trekantområdet. Som det er i dag bliver varmen til ved hjælp af naturgas. Men det er ikke særligt miljøvenligt. Derfor skal værket bygges om, så det i fremtiden primært bruger træflis i stedet.

Torsdag tager klima-, energi- og bygningsminister Rasmus Helveg Petersen (RV) sammen med borgmestrene for Fredericia, Vejle, Kolding og Middelfart det første spadestik i ombygningen af Skærbækværket.

- Ombygningen af Skærbækværket betyder, at det fra 2017 kan levere grøn fjernvarme til næsten 200.000 borgere i Trekantområdet og grøn el til resten af Danmark. Så det er en vigtig begivenhed for rigtig mange mennesker, når ministeren i dag tager det første spadestik i ombygningen, siger Thomas Dalsgaard, koncerndirektør i DONG Energy.

Ombygningen går i gang i dag, og fra varmesæsonen 2017 vil den mere miljørigtige varme strømme ud i de østjyske radiatorer.

Prisen for ombygningen er ca. 1,8 mia. kr., og forventes at kunne skabe ca. 600-700 job under ombygningen. Arbejdspladserne vil primært blive skabt i brancher inden for metalarbejde samt bygge og anlæg, og indbefatter blandt andet byggeri af et stort flislager, nye kraner og transportsystemer samt ombygning af havnen.