TV der bevæger dig

Skærbækværket skal være grønt

00:53

Første spadestik til ombygningen af Skærbækværket blev udført af formanden for Miljøudvalget i Kolding, borgmestrene fra hhv. Vejle, Fredericia og Middelfart samt af minister Rasmus Helveg Petersen (RV).

Skærbækværket, som det kommer til at se ud efter ombygningen. Foto: DONG Energy

1 af 3

En større ombygning af Skærbækværket nord for Kolding Fjord skal gøre produktionen af fjernvarme til Trekantområdet mere miljøvenlig. Første spadestik tages torsdag.

Skærbækværket leverer i dag fjernvarme til over 200.000 beboere i Trekantområdet. Som det er i dag bliver varmen til ved hjælp af naturgas. Men det er ikke særligt miljøvenligt. Derfor skal værket bygges om, så det i fremtiden primært bruger træflis i stedet.

Torsdag tager klima-, energi- og bygningsminister Rasmus Helveg Petersen (RV) sammen med borgmestrene for Fredericia, Vejle, Kolding og Middelfart det første spadestik i ombygningen af Skærbækværket.

- Ombygningen af Skærbækværket betyder, at det fra 2017 kan levere grøn fjernvarme til næsten 200.000 borgere i Trekantområdet og grøn el til resten af Danmark. Så det er en vigtig begivenhed for rigtig mange mennesker, når ministeren i dag tager det første spadestik i ombygningen, siger Thomas Dalsgaard, koncerndirektør i DONG Energy.

Ombygningen går i gang i dag, og fra varmesæsonen 2017 vil den mere miljørigtige varme strømme ud i de østjyske radiatorer.

Prisen for ombygningen er ca. 1,8 mia. kr., og forventes at kunne skabe ca. 600-700 job under ombygningen. Arbejdspladserne vil primært blive skabt i brancher inden for metalarbejde samt bygge og anlæg, og indbefatter blandt andet byggeri af et stort flislager, nye kraner og transportsystemer samt ombygning af havnen.

Hent vores nye Play App
Hent vores nye Play App
Hent vores nye Play App