Skærpet dansk kontrol giver flere flygtninge i Flensborg

Lørdag meddelte det danske politi, at de ville styrke kontrollen ved Danmarks grænser. Derfor har Flensborg haft store grupper flygtninge på banegården natten til søndag, som her har gjort ophold i deres rejse videre mod Danmark og de øvrige nordiske lande.

- Byen forventer, at i løbet af denne aften (lørdag, red.) igen vil komme mange flygtninge til banegården i Flensborg. Årsagen er beslutningen fra det danske politi om, til den danske grænsebevogtning skal styrkes og politiet foretage flere inspektioner. Det resulterer i, at mange mennesker afbryder deres rejse først i Flensborg, skriver byen i en pressemeddelelse lørdag.

Derfor har Flensborg valgt at igen at åbne de overnatningsmuligheder, der tidligere har været i brug i idrætshallen på Realschule West. Her kan 150 personer overnatte.

Derudover melder byen om, at der natten igennem har været mindst én paramediciner på Flensborg banegård. Derudover er mange frivillige i gang på banegården med at hjælpe de mange flygtninge, der kommer til byen.

- Byen Flensborg er meget taknemmelig for det engagement - det viser gennem personligt engagement af den enkelte, at Flensborg er en fantastisk indbydende kultur, siger overborgmester Simon Faber i pressemeddelelsen.