TV der bevæger dig

Skærpet grænsekontrol efter hollandsk model er allerede vedtaget

Folketinget har for længst vedtaget stramninger, der styrker kontrolmulighederne i grænseområdet. Det betyder, at politiet i dag allerede må gennemføre en omfattende personkontrol af de rejsende.

Mens politikerne i øjeblikket taler meget om mere grænsekontrol, så er meget vidtgående skærpelser af grænsekontrollen blevet indført efter at et bredt flertal i Folketinget her i foråret vedtog flere lovændringer.

Bekendtgørelsen om kontrol af ulovligt ophold efter indrejse, der trådte i kraft 15. maj, giver politiet mulighed for at lave kontrol på veje i et område op til 20 kilometer fra grænsen. Ifølge bekendtgørelsen må politiet foretage kontrol 6 timer om dagen på den samme vej og de må også foretage kontrol uden, at der på forhånd foreligger en mistanke.

Bekendtgørelsen giver også mulighed for mere kontrol i lufthavne og kontrol af tog der krydser grænsen.

Den skærpede grænsekontrol, der altså allerede er vedtaget, er indført efter hollandsk model. I Holland må politiet i dag f.eks. systematisk stoppe og kontrollere alle bilister op til 12 timer hver dag på samme vejstrækning.

Stramningerne af grænsekontrollen i Holland trådte i kraft i 2011 og blev i 2012 godkendt af EU. Det vil sige, at den øgede grænsekontrol i Holland ikke overtræder bestemmelserne i Schengen-aftalen.

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden