Skærup-motorvej indvies om tre uger uden minister

Mandag den 18. november indvier Vejdirektoratet og Vejle Kommune i fællesskab henholdsvis udvidelsen af E45 fra Vejle Fjordbroen og til Motorvejskryds Skærup og den nye af- og tilkørsel Vejle Syd. Det bliver dog uden transportministerens deltagelse.

Indvielsen bliver nemlig foretaget af direktør i Vejdirektoratet Per Jacobsen og Vejles borgmester Arne Sigtenbjerggaard i forening.

Egentligt skulle de ekstra spor på motorvejen først stå klar i 2015, men med åbningen den 18. november i år skærer Vejdirektoratet hele to år af den oprindelige tidsplan.

E45 omkring Vejle er med gennemsnitligt 70.000 biler hver dag den travleste vejstrækning i Jylland. Strækningen er central for afvikling af trafikken i Jylland, fordi både den nordgående trafik fra de tre motorveje fra Odense, Kolding og Esbjerg samt den sydgående trafik fra Herning og Aarhus skal passere her. Udvidelsen af motorvejen fra fire til seks spor giver således strækningen et tiltrængt kapacitetsløft.

Tidligt i udvidelsesprojektet fik Vejle Kommune også bevilget penge af Folketinget til en ny motorvejstilslutning syd for Vejle ved Grønlandsvej. Arbejdet med at bygge tilslutningsanlægget blev overdraget til Vejdirektoratet, så det kunne udføres samtidig med anlægsarbejdet på motorvejen.

- Udvidelsen af E45 og især det nye tilslutningsanlæg får stor betydning for Vejle Kommune og den fremtidige udvikling af kommunen, siger Vejles borgmester, Arne Sigtenbjerggaard.