TV der bevæger dig

Skal din teenager på Jelling Festival? Så læs med her...

Hvordan får min teenager en god festival uden alt for meget alkohol? Sådan tænker mange forældre i det sydjyske netop nu, hvor mange for første gang sender deres barn på Jelling Musikfestival.

Der er en udbredt tro på, at det ikke nytter at sætte regler for teenagere, og at man bare må lukke øjnene og håbe det bedste, når de pakker tasken og tager på festival med vennerne. Men det er ikke rigtigt.

Forskning og undersøgelser viser, at det har stor effekt at tage en snak med sine børn om alkohol.

- Nogle tror, at regler og grænser får den modsatte effekt, men vi ved at unge drikker mindre, hvis deres forældre sætter tydelige grænser for, hvornår de må drikke, og hvor meget det er ok at drikke, siger Kit Broholm, chefkonsulent i Sundhedsstyrelsen i en pressemeddelelse fra Jelling Musikfestival.

- Snak med dit barn om, hvordan alkohol virker i forhold til risikoen for ulykker og uheld. Tal også om risikoen for at gøre ting, man bagefter fortryder, og den manglende evne til nærvær og opmærksomhed, som kommer af for meget alkohol, fortsætter hun.

Kit Broholm anbefaler, at forældre udtrykker deres holdning til alkohol.

- Fortæl hvad din egen holdning er. Selv om det virker som om, de ikke lytter, så kan du være sikker på, at din mening betyder noget. På den måde har din teenager nogle vigtige normer i baghovedet, når han eller hun tager af sted.

TV SYD sender fra Jelling Musikfestival fredag kl 15.00, 19.45 og 19.55 på TV SYD+.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden