TV der bevæger dig

Skal tage stilling til, om jagere fra Skrydstrup skal i krig igen

F16 jagere fra Skrydstrup er måske på vej i krig igen - måske med bomber. (Arkivfoto)

Udenrigspolitisk Nævn skal fredag tage stilling til, om F16 – sammen med specialstyrker – skal sendes i krig igen mod Islamisk Stat. Måske med ret til at bombe.

Spørgsmålet har ulmet på Christiansborg i nogen tid, skriver TV2 Nyhederne. Deres politiske reporter, Thomas Funding, forklarer, at sagen har været diskuteret på gangene i længere tid:

- Det vi kan fortælle er, at Udenrigspolitisk nævn i morgen skal tage stilling til og drøfte genudsendelsen af F16-fly i kampen mod IS og supplement med specialstyrker til den indsats. Som vi kender det politiske skakbræt herinde, så vil det blive mødt at bred opbakning i folketinget, siger han. 

- Danmark kan og vil bekæmpe IS, for det er en organisation, der skal udrydde, sagde udenrigsminister Kristian Jensen i november. Det er nødvendigt, er Danmark klar til at udvide de danske F16-flys kampområde fra Irak til også at gælde Syrien. 

Thomas Funding fortæller, at det er uklart, hvad mandatet bliver denne gang. Måske skal F 16-flyene have lov til at smide bomber over syrisk territorium.

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden