TV der bevæger dig

Skal ubrugte kirker lukkes?

17:35

1 af 2

P4 og TV SYD varmer i dag op til menighedsrådsvalg med debat om Folkekirken i Ribe Domkirke. Alle kan deltage.

Hvor folkelig skal folkekirken være? Skal man være kristen for at være medlem af Folkekirken? Og skal ubrugte kirker lukkes? Det er nogle af de spørgsmål, der bliver rejst, når P4 og TV SYD mandag eftermiddag sætter Folkekirken til debat. Anledningen er menighedsrådsvalget tirsdag den 13. november.

De fire debattører er Orla Duedahl, Menighedsrådsformand, Varde, Jette Dahl, Stiftspræst for åndeligt søgende i Ribe Stift, Agnete Raahauge, Sognepræst, Hørup og Niels Henrik Arendt, Biskop, Haderslev Stift.

Debatten er åben for publikummer. Hvis du ønsker at deltage skal du møde kl. 15.30 i Ribe Domkirke. Debatten begynder kl. 16.00 og varer en time.

Kun få kampvalg

Mange steder er menighedsrådsvalget afgjort på forhånd. I Haderslev og Ribe Stift er der kun kampvalg i 20 ud af 339 sogne. Til sammenligning var der i 2004 kampvalg i 38 ud af 378 sogne.

Dermed er antallet af kampvalg næsten halveret på otte år. Tendensen er endnu mere udtalt på landsplan, hvor der kun er kampvalg i 87 ud af 1790 sogne. Især omkring storbyerne er interesseren for menighedsrådsvalget beskeden.

Ikke desto mindre har debatten på TV SYDs Facebookside den seneste uge givet eksempler på, at der stadig er interesse for forholdene omkring Folkekirken.

P4 og TV SYD søger med dagens debat i Ribe Domkirke at skabe opmærksomhed omkring menighedsrådsvalgene og sætte fokus på den betydning det har for de mere end 80 af danskerne, der er medlem af Folkekirken.

Første del af debatten bliver vist i tv mandag aften kl. 19.30.

Hvad synes du? Skal ubrugte kirker lukkes?

Deltag i debatten på www.facebook.com/tvsyd

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden