Skamlingsbanken sikret som attraktion med jordopkøb

Siden 2010 har Kolding Kommune opkøbt jord på Skamlingsbanken, og nu ejer kommunen godt 100 hektar på et af Danmarks mest berømte nationale og folkelige samlingssteder.

De store og sammenhængende arealer sikrer mulighed for at udvikle og fremtidssikre Skamlingsbanken som national attraktion.

- Opkøbet af jord er forudsætning for, at vi sammen med Skamlingsbankeselskabet og Klokkestabelfonden kan realisere vores ambitiøse udviklingsplan for Skamlingsbanken i respekt for kulturarv og natur, forklarer projektleder Mette List fra Kolding Kommune.

Skamlingsbankeselskabet ejer 7,7 hektar og Klokkestabelfonden 3,5 hektar af Højskamlingen, som toppen af Skamlingsbanken kaldes. Resten af området var indtil 2010 ejet af private lodsejere, men så begyndte kommunen stille og roligt at opkøbe jord for at kunne udvikle og fremtidssikre Skamlingsbanken.

I perioden 2010-2015 har Kolding Kommune opkøbt sammenlagt godt 100 hektar jord samt tre ejendomme for sammenlagt 22,4 millioner kroner. Den ene ejendom er solgt igen, og mindst en af de resterende bygninger ventes at blive sat til salg sammen med et mindre stykke jord.

Da arealerne nu er i offentlig eje, vil der blive åbnet for adgang til nye og spændende områder på Skamlingsbanken.

Det vil koste 100 mio. kr. at gennemføre den ambitiøse udviklingsplan for Skamlingsbanken. A.P. Møller Fonden har allerede skænket 40 mio. kr. til at gøre drømmene til virkelighed.

Du kan læse mere om Skamlingsbanken og udviklingsplanerne på kolding.dk/skamlingsbanken.