Skarp kritik af hestes tilstand på Vorbasse Marked

De seneste tre dage har kræmmere og gæster handlet med stort og småt til Vorbasse Marked. Men nu møder hestene på markedets tilstand kritik. De er for tynde og bliver ikke passet ordentligt, lyder det.

- Vi er nogle store dyrevenner der står grædefærdige på Vorbasse marked, hvor dyrevelfærd ikke eksisterer. Her møder vi et syn på mange udsultede, apatiske, sårede, uplejede heste, som eftersigende skulle være tilset og godkendt af en dyrlæge på stedet og som bliver tjekket op på løbende.

Sådan skriver Lisa Zeithen til TV SYD i en mail, efter hun har været på Vorbasse Marked. Efter hendes mening er flere af hestene på markedet i så dårlig stand, at de ikke bør blive solgt, men i stedet mangler de vand og foder, skriver hun.

Og hun er ikke alene. Flere steder på nettet er der delt lignende billeder, hvor forargede markedsgæster kritiserer markedet og den tilsynsførende dyrlæge for ikke at sikre, at de dyr, der bliver handlet på markedet, er i god stand og får mad, drikke og skygge nok.

Blandt andet er der flere, der skriver direkte på markedets Facebook-side, at de mener, forholdene for dyrene er for dårlige.

En af de fortørnede markedsgæster er Jeanette Mikkelsen. Hun er så rystet over hestenes tilstand, at hun har meldt den tilsynsførende dyrlæge og Dyrenes Beskyttelse til politiet for ikke at gribe ind.

Du kan høre hendes kritik i TV SYDs nyhedsudsendelse søndag klokken 19.30.