Skat mister millioner på nethandel syd for grænsen

Grænsehandlen på nettet er steget og stadig flere kunder får leveret sprut og andre varer over grænsen fra Tyskland. Men Skat taber millioner af kroner, fordi kunderne glemmer, at der skal betales afgift ved køb over nettet. Det skriver Politiken.

Vin, et par kasser øl og nogle flasker spiritus. Med nogle få klik kan varerne bestilles hjem via nettet, og danskerne køber stort ind af de våde varer hos netbutikker med tysk adresse.

Problemet er, at det er de færreste, der også betaler den tilhørende afgift, som kræves ved køb via internettet. Dermed går statskassen glip af millioner af kroner i afgifter. Der er nemlig ikke afgiftsfrihed, hvis man vælger at bestille varer online og få dem fragtet til døren.

Det er den enkelte persons eget ansvar at anmelde netkøbet til Skat, fastslår en afgørelse fra Skatterådet fra oktober sidste år, men ifølge Politiken står pligten om selv at anmelde sine indkøb dog så langt nede i netbutikkernes handelsbetingelser, at det er de færreste, der er klar over det.

I en mail til avisen oplyser Skat, at man ikke har overblik over eventuelle private anmeldelser. Skat har dog indgået en aftale med tyske myndigheder, så der senere kan laves stikprøvekontroller blandt de butikker, der leverer varer direkte til Danmark.

Mads Rørvig (V), formand for Folketingets Skatteudvalg, mener, at Skat bør holde bedre øje med udviklingen. Han kræver en undersøgelse af trenden med at grænsehandle over nettet.

- Forbrugerne, der handler i disse netbutikker, begår ulovligheder uden selv at være klar over det, siger Mads Rørvig til Politiken.

Fra Facebook:

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her, eller ændre din browsers indstillinger.