Skateboard-arrangement aflyst i respekt for forbrændte børn

Ring of Fire-disciplinen i Horsens aflyst i respekt for de forbrændte børn lørdag i Sønderborg.

Prison Ink i Horsens 

En tattoo- og art-festival, hvor tatovører og grafittimalere udøver deres kunst. Samtidig deltager landets bedste skatere og BMX-kørere samt danske upcoming bands også i de tre dage, arrangementet varer.

På fredag var det meningen, at skatere i Horsens skulle deltage i disciplinen Ring of Fire, hvor en metalring antændes, hvorefter skaterne flyver igennem ringen.

- Vi aflyser Ring of Fire på fredag, fortæller Jakob Schultz fra arrangementet Prison Ink ved Fængslet i Horsens, til TV SYD.

- Vi har valgt at aflyse i respekt for de børn, der kom til skade i Sønderborg lørdag, siger han til TV SYD.

Lørdag aften blev seks børn i alderen 9 til 13 år og en voksen hjælper alvorligt forbrændt under et skateboard-arrangement på havnen i Sønderborg. Ringen skulle antændes, men personen, der skulle antænde ringen, kom uheldigvis til at sprøjte brændende tændvæske ud over tilskuerne.

- Vi tog beslutningen mandag. Selve skater-arrangementet bliver stadig til noget, men vi laver andre tricks end Ring of Fire, fortæller Jakob Schultz til TV SYD.

Slut med Ring of Fire

Det var Globe fra København, som ikke har noget med arrangementet i Sønderborg at gøre, der skulle have stået for Ring of Fire i Horsens. De har aldrig oplevet uheld i forbindelse med disciplinen.

- Når vi har lavet det, så har vi haft to voksne mænd til at stå for det, som kun har hældt tændvæske på, inden der er sat ild til. Og så har vi haft en brandslukker ved hånden og seks personer til at holde publikum på sikker afstand, siger Claus Kongsbak fra Globe til TV SYD.

På trods af, at de ikke har oplevet ulykker, så har Claus Kongsbak ikke tænkt sig at stå for Ring of Fire igen.

- Jeg vil ikke gøre det igen på baggrund af det, der er sket. Skaterne, der skulle have kørt i Horsens, er også glade for, at de slipper.