TV der bevæger dig

Skats hidtil største fangst

Skat beslaglagde en kvart million dåseøl og vand. (Colourbox)

Skattevæsenet afsløret et kæmpelager med ulovligt importerede varer fra Tyskland. Bl.a. 250.000 øl og vand og 20.000 cigaretter. Skat kalder beslaglæggelsen den største nogensinde.

Det var en anonym anmeldelse, som fik to medarbejdere fra Skat København til at undersøge et lager i Københavns Vestegn.

Tæller stadig

Skat er stadig i gang med at tælle fangsten op, men anslår, at der er 250.000 øl eller vand på dåse, samt enkelte flasker. Samtidig var der 2000 flasker spiritus, 2000 liter vin, 20.000 cigaretter og 50 kilo røgtobak til at lave hjemmerullede cigaretter.

- Vi har undersøgt nogle af varerne, og dem, vi har undersøgt, stammer alle fra Tyskland, fortæller Jon Mikkelsen, afdelingsleder i punktafgiftsafdelingen i Skat København til Ritzau.

- Det er den største beslaglæggelse, som vi har haft. Ingen af mine medarbejdere eller jeg kan huske, at vi nogensinde har fundet så meget, siger Jon Mikkelsen

Millioner

Ved at importere fra Tyskland uden om systemet er der ikke betalt punktafgifter, pant og moms til statskassen.

Der forlyder ikke noget om, hvilken vej den illegale import er foregået af.

Men det er ikke unormalt, at det foregår over landegrænsen - for at de illegale importører kan undgå ophold på færgerne mellem Danmark og Tyskland.

Bagmand stak af

Skats medarbejdere fandt også et ton slik, 2000 liter diesel, samt noget fyrværkeri. Det hele er nu fjernet og bragt til Skats eget lager på et ukendt sted.

Mens Skat og bagmanden ventede på politiet valgte bagmanden samt et par ansatte at stikke af.

- Vi får fat på personerne bag lageret, men mens vi venter på politiet, så vælger de ansvarlige at stikke af. Vi har dog identiteten på den formodede bagmand, fortæller Jon Mikkelsen

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden