Skattejagt skal skaffe børn nye venner

Webportalen og foreningen MineVenner holdt i dag sit første jyske arrangement. En skattejagt ved Vejle, hvor både børn og voksne kunne få nye venner.

En lille pige i lyserøde gummestøvler hviner og fniser henrykt, mens de visne blade flyver omkring hende. Hun hedder Alberte Tronborg, og i dag er hun på skattejagt i Sønderskoven ved Vejle med sin mor Mirjam Gehrt og lillesøster Caroline Tromborg.

Men de er ikke alene afsted. Turen er arrangeret af frivillige fra hjemmesiden MineVenner.dk og formålet er at give alle børn nogen at lege med.

- I dag findes der jo rigtig mange ting, man kan deltage i, men der er stadig børn, der mangler en god ven. Jeg vil gerne være med til at hjælpe, så alle kan udvide deres netværk lidt, siger Anne-Gitte Jung Andersen. Hun er frivillig ambassadør for MineVenner. 

Lørdag er hun med til at arrangere MineVenners første møde i Jylland. Foreningen består af en hjemmeside, hvor folk fra hele landet kan melde sig til og arrangere legeaftaler på deres børns vegne, eller sætte møder i stand med andre familier, så børnene kan møde hinanden og få nye venner.

I dag er der skattejagt på programmet, og det er noget Mirjam Gehrts to døtre nyder.

- Mine piger er nogle rigtige naturelskere. Det er fantastisk at være herude, at mærke duften af efteråret, siger Mirjam Gehrt til TV SYD.

Hun fandt arrangementet i Sønderskoven på Facebook, og tænkte med det samme, at det var noget for hende og pigerne Alberte på fem og Caroline på fire år. 

- Jeg synes det lød som et fantastisk tiltag, hvor man kan møde andre familier med børn, hvor man så kan lave nogle legeaftaler i hverdagen. Fx mig, der har to piger, der elsker at være i naturen, jeg kan finde andre familier, der også søger andre børn, der elsker at være i naturen, forklarer Mirjam Gehrt.

Men hun er ikke kun med for pigernes skyld. Hun får også selv noget ud af arrangementet.

- Der er andre ligesindede der er alenemødre ligesom jeg selv er, fortæller hun. 

De to piger har glædet sig til dagen og har talt om det i flere dage i forvejen.

- De har spurgt, hvem kommer nu, er det nogen vi kender i forvejen fra børnehaven, er det drenge, er det piger?

 Lige nu har har webportalen MineVenner.dk 2.600 profiler, men i det Syd- og Sønderjyske er der kun 300 profiler. Med arrangementet i dag håber foreningens ambassadør Anne-Gitte Jung Andersen, at flere i Jylland får øjnene op for MineVenner, så ingen børn behøver være ensomme.