Skattepenge ender blindt hos eks-rockere

Der forlanges ingen regnskaber fra forening af tidligere rockere, som modtager penge fra mange kommuner. Vejle Kommune har bidraget med 75.000 kroner.

En forening af tidligere rockere, Tidligere Bandemedlemmer TBM, har i tre år gjort alt for gjort at få debatten om unge i bandemiljøet sat øverst på den politiske dagsorden.

Og mindst 13 kommuner betaler foreningen for at fjerne unge fra det kriminelle miljø, skriver Ekstra Bladet.

Det sker dog uden, at kommunerne på noget tidspunkt har forlangt bevis for de udgifter, som foreningen siger, de har til for eksempel leje af såkaldte safe houses.

Kommunerne har heller ikke set et eneste regnskab fra TBM - dem nægter foreningen nemlig af "sikkerhedshensyn" at udlevere.

I stedet accepterer kommunerne kvitteringer i form af en simpel mail - uden fakturanummer - hvor beløbet kan løbe op i flere hundrede tusinde kroner.

Sådan er det også sket i Vejle, hvor man har overført 75.000 kroner til TBM uden anden kvittering end en kort mail:

- Vi har blandt andet talt med mindst to andre kommuner, der har samarbejdet med TBM, og de har været tilfredse med det, lyder det fra kommunens arbejdsmarkedschef, Michael Petterson til Ekstra Bladet.

Også hos politiet er man kritisk over for TBM og foreningens talsmand, eks-rockeren Michael Green, skriver Ekstra Bladet.

For mere end et år siden sendte den øverste politiledelse derfor et brev til samtlige kommuner i Danmark, hvor man fortalte, at politiet mistænkte foreningen for at misbruge politiet navn.

TBM afviser, at foreningen tjener penge på det omfattende arbejde for kommunerne.

Sommerhus-ophold

Det unge bandemedlem, som TBM tog 75.000 kroner fra Vejle Kommune for, står frem i Ekstra Bladet og fortæller om et ophold, der bestod af en køretur til et billigt sommerhus langt ude på landet. Og praktisk taget ikke mere:

- Det er en malkemaskine, rockerforeningen har lavet, mener den 24-årige Brian.