TV der bevæger dig

Skestorken sætter rekord

Foto: Jan Skriver, DOF

Mens den hvide stork har det meget svært i Danmark, så elsker skestorken det danske spisekammer. Rederne på Vadehavets lille ø Langli har haft det hårdt

Trods regn, rusk og kulde både i foråret og forsommeren med flere højvander, der i Vadehavet skyllede rederne i en skestorke-koloni væk, sætter den danske bestand af skestorke rekord i år. Også på trods af, at ræven har gjort et godt indhug i 50 reder.

De 254 ynglepar fordelt på 8 lokaliteter i Jylland skønnes at fostre 500-600 flyvedygtige unger.

På øen Langli i Ho Bugt i den nordlige del af Vadehavet nær Esbjerg har der været 19 ynglepar. Flere end 100 skestorke er talt på Langli og Skallingen, hvor der i år er set bemærkelsesværdigt mange skestorke, oplyser Bjarne Slaikjær, der er kendt som ko-hyrde på Skallingen og naturvejleder i Naturstyrelsen.

Formentlig har de skestorke, der etablerede sig tidligt på Langli, fået deres reder og æg oversvømmet af højvande, hvorfor ynglefuglene er blevet færre og forsinkede i år. I forbindelse med storm og kuling har Vadehavsregionen været ramt af flere højvander i foråret 2015, og ekstremt højvande går ofte hårdt ud over fugle, som yngler kystnært.

Læs mere om skestorken her:

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden