TV der bevæger dig

Skestorken sætter rekord

Foto: Jan Skriver, DOF

Mens den hvide stork har det meget svært i Danmark, så elsker skestorken det danske spisekammer. Rederne på Vadehavets lille ø Langli har haft det hårdt

Trods regn, rusk og kulde både i foråret og forsommeren med flere højvander, der i Vadehavet skyllede rederne i en skestorke-koloni væk, sætter den danske bestand af skestorke rekord i år. Også på trods af, at ræven har gjort et godt indhug i 50 reder.

De 254 ynglepar fordelt på 8 lokaliteter i Jylland skønnes at fostre 500-600 flyvedygtige unger.

På øen Langli i Ho Bugt i den nordlige del af Vadehavet nær Esbjerg har der været 19 ynglepar. Flere end 100 skestorke er talt på Langli og Skallingen, hvor der i år er set bemærkelsesværdigt mange skestorke, oplyser Bjarne Slaikjær, der er kendt som ko-hyrde på Skallingen og naturvejleder i Naturstyrelsen.

Formentlig har de skestorke, der etablerede sig tidligt på Langli, fået deres reder og æg oversvømmet af højvande, hvorfor ynglefuglene er blevet færre og forsinkede i år. I forbindelse med storm og kuling har Vadehavsregionen været ramt af flere højvander i foråret 2015, og ekstremt højvande går ofte hårdt ud over fugle, som yngler kystnært.

Læs mere om skestorken her:

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden