Skidt dag for atletikdeltager ved Parlympiske Lege i Rio

Ebbe Blichfeldt fra Vejle havde rigtig dårlig dag på det olympiske stadion, hvor han endte absolut sidst i det indledende heat i 5000 meter kørestolsrace.

For Ebbe Blichfeldt fra Vejle IF blev deltagelsen i de indledende heat i 5000 meter kørestolrace både lidt af en nedtur, men faktisk også en stor oplevelse takket være et medlevende brasiliansk publikum.

Ebbe Blichfeldt endte på en absolut sidsteplads på de 5000 meter, og blev overhalet med en hel omgang af de otte andre deltagere. 

- Jeg ved ikke hvad der gik galt, men jeg kunne mærke med det samme at det var hårdt at følge med. Jeg skulle kæmpe for at holde på i de to første runder, og på et tidspunkt blev elastikken så lang, at den sprang, fortæller den 33-årige ergoterapeut, som til daglig bor i Schweiz i en pressemeddelse.

quote

Jeg ved ikke hvad der gik galt, men jeg kunne mærke med det samme at det var hårdt at følge med.

Ebbe Blicfledt, atletikdeltager, Vejle IF

Varmt bifald fra brasiliansk publikum

Men det brasilianske publikum viste ægte ånd, og hyldede Ebbe Blichfeldt med bragende ovationer, da han kørte alene over målstregen efter sidste runde.

- Det var en fantastisk oplevelse. Jeg har aldrig oplevet et publikum, som er med en person der er så langt bagud. Det gav motivationen til at køre løbet færdigt.

Vinderen af det indledende heat i 5000 meter kørestolrace blev Marcel Hug fra Schweiz, som kom i mål halvandet minut før den danske deltager.

Stiller op i 1500 meter kørestolrace

Ebbe Blichfeldt kører på mandag aften det indledende heat i 1500 meter kørestolrace.

- Jeg bliver nødt til at tage det positive med fra det, og så giver jeg alt hvad jeg kan på søndag til 1500 meteren.