TV der bevæger dig

Skidt udvikling: Flere unge sættes på gaden

Nat-herberg i Vejle

Kolding, Billund, Vejen, Varde og Esbjerg sætter flere borgere på gaden, end de burde, konkluderer ny rapport. Det skriver JydskeVestkysten tirsdag.

Flere sydjyske kommuner sætter flere borgere på gaden, end de burde. Det konkluderer en ny rapport fra Det Nationale Forskningscenter for Velfærd.

Særligt de unge er hårdt ramt. De 18-24-årige står for en fjerdedel af udsættelserne, og det kan have store konsekvenser for de unge, siger Søren Egdal, forstander på Skjoldbo, der er en institution for unge hjemløse i Esbjerg, til JydskeVestkysten.

- At man ikke har noget sted at bo, påvirker alt andet. Det sætter din uddannelse, din læreplads, selv din aktivering på standby, hvis du som ung skal gå rundt og tjekke vejrudsigten for at se, om du kan sove ude i nat, siger han.

Kolding ligger på en 93. plads ud af 94 kommuner og er dermed den næstdårligste i landet ifølge rapporten.

- Tallene peger på, at kommunerne godt kunne efterse deres praksis og overveje, hvad de skal gøre, når de modtager henvendelse om en forestående udsættelse, siger sociolog Gunvor Christensen, der står bag rapporten til JydskeVestkysten.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden