Skilte skal markedsføre Vejle som Nordeuropas Alpe d’Huez

Permanente "alpeskilte" ved 25 populære stigninger i og omkring Vejle skal synliggøre Nordeuropas bedste cykelterræn.

Det skal være mere attraktivt for cykelentusiaster at udfordre de vejlensiske alper. Naturen i og omkring Vejle er nemlig noget helt særligt – og findes ikke andre steder i Danmark. Faktisk skal man til Harzen for at finde noget tilsvarende.

Derfor er de nye, permanente alpeskilte sat op. Per Jensen, der er koordinator for Grejsdalsløbet, fik idéen til skiltene på en cykeltur i de franske alper.

- Med den flotte natur og det helt unikke terræn i Vejleområdet bør vi gøre det samme. Vejleområdet er et eldorado for cykelentusiaster, siger Per Jensen i en pressemeddelelse.

quote

Der findes ikke bedre cykelterræn nord for Harzen, når man sammenholder tilgængelighed, terræn og vejnettets kvaliteter.

Kristian Jager Nykrog, projektleder, Vejle Kommune

Ifølge Vejle Kommune kan antallet af højdemeter i Vejleområdet måle sig med de skrappeste bjergetaper i Tour de France. Eksempelvis har Grejsdalsløbets lange etape dobbelt så mange højdemeter som den legendariske Alpe d'Huez-etape.

- Der findes ikke bedre cykelterræn nord for Harzen, når man sammenholder tilgængelighed, terræn og vejnettets kvaliteter. Vores vejnet er betydelig bedre udbygget, og mange af de små veje er asfalteret. Samtidig er det det sted i Danmark, hvor der er flest asfalterede højdemeter inden for så snævert et område. Derfor er det meget attraktivt, fortæller projektleder ved Vejle Kommune, Kristian Jager Nykrog, i pressemeddelelsen.

Skiltene er placeret, så de er lette at aflæse, og har informationer om bakkens længde, maksimale stigningsprocent, gennemsnitlige stigning og antal højdemeter.

Grejsdalsløbet afvikles den 14. maj. Derudover kan cykelentusiaster glæde sig over, at Vejle Kommune er med i det officielle bud, der skal trække Tour de France-starten til Danmark i 2020 eller 2021, med start i Vejle på 3. etape.

Mest kendt er Vejle i cykelkredse formentlig for kongeetapen i PostNord Danmark Rundt, hvor Kiddesvej - der på det stejleste stykke stiger hele 19% - siden 2004 har lagt asfalt til etapens afslutning.

Du kan læse mere om de 25 bakker på Visit Vejles hjemmeside.