Skole-elever åbner lektie-cafe

Fredag åbner Ungdomsrådet i Haderslev en lektiecafe i Haderslev Idrætscenter for børn og unge i kommunen, der er ramt af lockouten.

Ungdomsrådet, der er en samling af elevsråds-repræsentanter fra alle kommunens skoler, har taget initiativ til en lektiecafe for de elever der er ramt af lockouten. Lektiecafeens formål er at motivere eleverne til at få lavet lektier, forberede sig til eksamen og lave skolearbejde, selvom de har fri på ubestemt tid.

- Alle folkeskoleelever oplever vel på et eller andet tidspunkt, at de burde lave lektier, men ikke rigtig kan få sig taget sammen til det. Vi håber på, at kunne motivere dem til det, når de kan få hjælp og rådgivning, og samtidig være sammen med andre unge, siger formand for Ungdomsrådet, Nicolai Boysen, der selv går i 9. klasse på Sønder Otting Skolen.

Vælger ikke side

Ungdomsrådet ønsker ikke at vælge side i konflikten og støtte op om hverken den ene eller den anden part.

- Vores eneste mål er, at hjælpe nogle af de elever der er berørt af konflikten. Lektiecafeen er åben for alle aldersgrupper, og kan benyttes på mange måder. Hvad enten man skal have hjælp til en dansk stil, en matematikopgave eller skal have hjælp til sin eksamensdisposition, så er man velkommen i lektiecafeen, hvor der altid vil være nogen tilstede til at hjælpe, siger 16-årige Nicolai Boysen.

Lektiecafeen holder til i Haderslev Idrætscenter, og har åbent fra 10:00-14:00 på alle hverdage indtil konflikten er løst. Der vil altid være elever fra de ældste årgange tilstede for at hjælpe, og derudover vil lektiecafeen også til tider være bemandet af frivillige voksne - forældre, tidligere lærere og andre der har lyst til at hjælpe til.