TV der bevæger dig

Skole-elever stempler ind på fabrikken

00:47

625 elever stemplede tirsdag morgen ind på fabrikken i Hedensted.

1 af 2

I denne uge skal alle 625 elever i 7. klasser i Hedensted Kommune lære, hvordan det er at arbejde med produktion. Alle klasser kobles på en lokal virksomhed og skal skabe et konkret produkt.

Projektugen kaldes HOP-IN, og målet er at give eleverne en forsmag på det erhvervsliv, der venter dem efter endt skolegang og uddannelse.

- Vi vil sikre sammenhæng mellem læring i skolen, uddannelsesvalg og jobs i lokalområdet. Med HOP-IN gentager vi sidste års succes, hvor både elever, virksomheder og andre deltagere fik et rigtig godt udbytte, siger borgmester Kirsten Terkilsen.

HOP-IN står for ?Hands On Production ? Innovation, New Ideas?. Ugen starter med besøg hos de lokale virksomheder, som eleverne tilknyttes klassevis. Her skal eleverne arbejde i seks interessegrupper; Økonomi, Hands On, Sprog & Kommunikation, Arbejde med mennesker, Entreprenørship og Markedsføring.

De næste par dage danner klasserne ?virksomheder?, der hver især skal komme med et forslag til et produkt, der kan sættes i produktion.

Ugen afsluttes med, at produkterne præsenteres på en fælles udstillingsmesse. Sidste år deltog 1500 forældre, virksomhedsejere og elever.

01:20 Luk video

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden