Skole frikendt for skimmelsvamp

Men både lærere og elever klager fortsat over, at de føler sig syge og at de savner frisk luft.

Der er ikke længere skimmelsvamp på Sdr. Otting Skole i Haderslev. Alligevel klager både lærere og elever og symptomer på skimmelsvamp.

Nye undersøgelser viser, at den netop afsluttede renovering til ti mio. kr. har virket, så skimmelsvampe ikke længere overskrider grænseværdierne. Alligevel klager både elever og lærere over, at de føler sig syge, og at de savner frisk luft.

Det fortalte Henrik Rønnow, Soc.dem., formand for Udvalg for Børn og Unge i Haderslev Kommune, på et pressemøde torsdag eftermiddag på skolen.

De første klager kom hurtigt

I oktober rykkede elever og lærere tilbage i klasseværelserne, efter at skolen var blevet renoveret for skimmelsvamp, men allerede måneden efter kom de første klager over fortsat utilpashed. Derfor blev en ny undersøgelse iværksat, og det er den, som nu fastslår, at skimmelsvamp på skolen ikke længere overskrider grænseværdierne.   

- Men lærere siger til mig, at de allermest savner frisk luft, og det bekymrer mig, siger Henrik Rønnow, som derfor vil have embedslægen inddraget, og i næste uge er han parat til at sende undervisningen af overbygningseleverne tilbage til pavillonerne, med mindre embedslægen overbeviser ham om noget andet.

Et bundløst hul

Da Haderslev Byråd i 2017 bevilgede godt ti mio. kro. til renoveringen af Sdr. Otting Skole, udtrykte flere af dem bekymring for, at de var i færd med at hælde penge i et bundløst hul.

Hør et klip med Henrik Rønnow her: