Skole hjælper elever med etablering af rullende værksted

Home Carservice er ifølge stifterne verdens første værksted af sin art. Projektet er hjulpet godt på vej med viden fra IBA i Kolding.

Det kræver sit at starte egen virksomhed. Men det har ikke skræmt to studerende på IBA i Kolding fra at kaste sig ud i det. Med skolens hjælp har de nemlig startet deres eget rullende værksted, selvom de først er færdige på skolen til sommer.

De to herrer er ved at uddanne sig til markedsføringsøkonomer på IBA i Kolding. Og så har de puttet alt på et lad og startet deres eget rullende autoværksted.

- Vi har fundet nogle investorer, som har smidt penge i - og så har jeg selv smidt alt, hvad jeg havde i projektet, siger Jan Kirketerp Fureby til TV SYD.

quote

Det er hele idéen med at komme her på skolen - at gøre det rigtigt første gang, i stedet for at fumle i blinde.

Jan Kirketerp Fureby, iværksætter, studerende, IBA Kolding

Han er oprindeligt uddannet mekaniker, og har prøvet at starte egen virksomhed før, men det gik ikke. Men der har skolen i Kolding været til stor gavn.

- Det er hele idéen med at komme her på skolen - at gøre det rigtigt første gang i stedet for at fumle i blinde, forklarer Jan Kirketerp Fureby.

Nu er Jan Kirketerp Fureby og hans makker med i et nyt tilbud til studerende på IBA, der gerne vil starte egen virksomhed. De bliver testet på, om deres idé holder vand i virkeligheden.

- Studerende der starter egen virksomhed skal have hjælp. For de står alene derude, fortæller lektor Ivan Hassinggaard fra IBA Kolding.

quote

Der er så mange flere ting i det end bare at køre rundt og lave biler.

Jan Kirketerp Fureby, iværksætter, studerende, IBA Kolding

Jan Kirketerp Fureby er ikke sikker på, at han var sprunget ud i at være selvstændig igen, uden hjælpen fra skolen.

- Nej, det tror jeg ikke jeg kunne. For der er så mange flere ting i det end bare at køre rundt og lave biler, forklarer den studerende iværksætter.

Nu håber de to iværksættere på at udvide deres koncept.

- Vi skal have mange biler. Det er planen, at vi på sigt skal dække hele Region Syddanmark, slutter Jan Kirketerp Fureby.