Skole i skoven skal styrke fællesskab

Alle 970 elever fra 0. til 9. klasse på Lyshøjskolen i Kolding skal på lejrskole sammen. Turen skal styrke følelsen af at være én skole.

På lejren er der især fokus på bevægelse og fællesskab. Børnene skal først og fremmest ud i naturen og ind i skoven. På lejrturen er mobilen bandlyst, så eleverne har kun det sjov, de selv laver.

- Vi har skabt en ramme, som det er op til børnene at fylde ud. Det handler om at styrke fællesskabet ved at planlægge og udføre aktiviteter sammen,? siger skoleinspektøren, Jørn Jørgensen.

Inspektøren vil ikke blande sig i, hvad eleverne har planlagt af aktiviteter sammen med deres lærer. Det vigtige er, at dagligdagen bliver vendt på hovedet, så alle skolens elever og ansatte kan få en anderledes oplevelse med hinanden.

- Elever og personale vil opleve hinanden i nye og andre sammenhænge, hvor elevroller og elevpositioner vil blive udfordret, og hvor alle vil opleve nye samarbejdsrelationer og samværsformer, siger Jørn Jørgensen.

Turen starter med både fællesskab og bevægelse. Alle skolens elever, med undtagelse af 0. klasse går nemlig ud til lejren, der ligger ved Houens Odde.