Skole vil bruge elever som vikarer

På grund af presset økonomi vil Sdr. Bjert Centralskole ved Kolding lade de ældste elever undervise de mindste.

De ældste elever på Sdr. Bjert Centralskole får i fremtiden formentlig masser af mulighed for at finde ud af, om de har en lærer gemt i maven.

Skolens ledelse og bestyrelse arbejder på at indføre en forsøgsordning, der betyder, at de største elever af og til skal være vikarer i skolens små klasser, skriver JydskeVestkysten tirsdag.

Baggrunden for ordningen er, at skolens budget til vikarer er særdeles presset.
Desuden ønsker man et alternativ til den nuværende fremgangsmåde, når lærere i de ældste klasser er syge. Da bliver eleverne ofte sendt hjem eller sidder alene i klassen i en time.

Elev-vikarerne kan for eksempel komme på tale, hvis læreren i en 9. klasse er syg samtidig med, at læreren i en 2. klasse er syg.

- Pengene til vikarer er så små, at vi er nødt til at gøre noget anderledes, siger skolens viceinspektør Henrik Larsen.
- Det her kan bruges i nødsituationer, men dem har vi også hver uge.

Det bliver selvfølgelig aldrig så godt som ved en uddannet lærer, men de dygtigste elever er bedre til at lære fra sig, end jeg troede.

Næstformand for skoleledernes forening, Claus Hjortdal er enig i, at de store elever kan lære meget af at undervise, men han afviser at bruge dem som vikarer.

- Hvis det er for at spare penge, så synes jeg, at det er dårlig idé. Jeg kan godt forstå, at man tænker kreativt, for at få økonomien til at hænge sammen, men der ligger et ansvar forbundet med det at være lærer, og det kan eleverne ikke bære, siger han.

Han ser hellere, at skolerne gør mere for at få sygefraværet ned.