Nu skal det fejres: Sønderjysk skole vinder DM i skoleudvikling

Lagoniskolen i Vojens vandt fredag DM i skoleudvikling 2018 - og 50.000 kroner - i konkurrence med 150 andre danske folkeskoler. Mandag blev det fejret.

En meget glad skoleinspektør, Thomas Kjær Nielsen, kunne fredag aften i Nyborg konstatere, at hans skole, Lagoniskolen i Vojens, nu er danmarksmestre i skoleudvikling. En konkurrence mellem alle landets folkeskoler.

- Det er helt fantastisk, at de har set os og vores projekt, siger han til TV SYD få minutter efter afsløringen af vinderen.

quote

Det er helt fantastisk, at de har set os og vores projekt.

Thomas Kjær Nielsen, skoleinspektør, Lagoniskolen

Hvad de 50.000 kroner, der følger med mesterskabet, skal bruges på, er endnu for tidligt at sige.

- Det har vi slet ikke spekuleret på det endnu. Men de skal på en eller anden måde bruges til at bygge videre på projektet, fortæller Thomas Kjær Nielsen.

Prisen og de 50.000 kroner blev uddelt på Skole og Forældres landsmøde i Nyborg fredag aften. I alt blev der uddelt præmier for 100.000 kr.

Lagoniskolen vinder danmarksmesterskabet i skoleudvikling for systematisk og forskningsbaseret at sætte livsduelighed på skoleskemaet i Vojens.

Alle Lagoniskolens klasser arbejder to-tre gange om ugen med KaMiBe (Karakterstyrker, Mindfulness og Bevægelse).

På Lagoniskolen i Vojens er de nu danmarksmestre i skoleudvikling.
På Lagoniskolen i Vojens er de nu danmarksmestre i skoleudvikling.

Begyndte som forsøg i 2015

DM i skoleudvikling er en projektorganisation under Skole og Forældre, som er en landsorganisationen for skolebestyrelser og forældre til børn i folkeskolen.

I begrundelsen for prisen, skriver Skole og Forældre i en pressemeddelelse:

“Skole og Lagoniskolen sætter med ”faget” ‘KaMiBe’ systematisk livsduelighed på skoleskemaet og udvikler elevernes brede kompetencer gennem bevægelse, mindfulness og træning af karakterstyrke.

Skolen skaber positive trivselsoplevelser for børnene og styrker dem både personligt og i relationen med de andre børn. Med ‘KaMiBe’ formår Lagoniskolen at lave god, understøttende undervisning, der rent faktisk understøtter elevernes trivsel og læring.”

KaMiBe er oprindeligt begyndt som et forskningsprojekt i 2015, og Lagoniskolens lærere og pædagoger har i samarbejde med UC Syd og Haderslev Kommune løbende udviklet undervisningsmateriale.

Kolding-skole vandt i 2016

I konkurrencens første år i 2016 vandt en anden syd- og sønderjysk skole. Eltang Skole og Børnehave i Kolding vandt for skolens opgør med fejlfinderkulturen og skolens systematiske fokus på bæredygtig innovation.

Se mere på www.dmskoleudvikling.dk.