Skolebesøg skal bane vej for fremtidens fodboldtalenter

Sønderjyskes cheftræner mødte onsdag morgen op til træning med en flok overraskede elever fra Haderslevs elite-idrætsklasser.

Da børn fra Haderslevs elite-idrætsklasser onsdag morgen mødte op til fodboldtræning, fik de sig lidt af en overraskelse.

Deres sædvanlige træner var nemlig for en enkelt dag byttet ud med superligatræner Jakob Michelsen, der til daglig er cheftræner i Sønderjyske.

- Det er fedt, at han giver sig tid til, at komme og træne os. Vi kan måske se lidt, hvordan de træner superligaholdet. Det er fedt at prøve at træne med en professionel, siger Tobias Ryborg, der går på Sdr. Otting skole, og selv drømmer om at blive professionel fodboldspiller.

Jakob Michelsen er et stort navn - selv blandt superligatrænere. Han formåede at hjælpe Sønderjyske til en sølvmedalje i superligaen i sidste sæson, og har fået kælenavnet "Mini-Mourinho" for sine resultater. Hans navn har givet genlyd over Atlanten, og i søndags bragte selveste New York Times en artikel om den danske superligatræner.

Når han tager sig tid til at undervise skoleelever, er det en investering i fremtiden, fortæller han til TV SYD.

quote

Det er rigtig vigtigt at vi i Sønderjylland, får nogle af vores egne spillere op på førsteholdet.

Jakob Michelsen, cheftræner, Sønderjyske

- Det er rigtig vigtigt at vi i Sønderjylland, får nogle af vores egne spillere op på førsteholdet. Det kræver ressourcer, og det kræver tid og energi og derfor er det også dejligt at se, at der bliver gjort masser her i det Sønderjyske område med talentcentre og meget mere, så vi kan få nogle spændende unge spillere op, siger Jakob Michelsen til TV SYD.

Og det afskrækker ham ikke, at der er en del år, før de unge fodboldspillere har en chance for at spille i superligaen.

- Spillerne er stadig kun en 13-14-15 år, så der går en rum tid, inden spillerne kan være klar til mit hold, men det er stadig vigtigt at vi får investeret igennem og brugt en masse tid, for den eneste måde, man bliver superligaspiller på, det er ved at få trænet godt, tidligt, siger Jakob Michelsen til TV SYD.

 

Sønderjyskes cheftræner, Jakob Michelsen, gav en flok skoleelever noget af en overraskelse, da han dukkede op til deres fodboldtræning.