TV der bevæger dig

14 skoleelever på hospitalet: Drak kølervæske

Regionshospitalet i Horsens modtog i første omgang eleverne. De blev sendt videre til bla. Kolding Sygehus Foto: Christian Kallenbach, TV SYD

Foto: Google Maps

1 af 2

15 skoleelever fra Horsens har torsdag eftermiddag ved en fejl drukket kølervæske.

15 elever i 6. klasse fra Horsens Byskole afdeling Kildegade er ved en fejl kommet til at drikke kølervæske. De er nu bragt til Horsens Sygehus til behandling. 

De foreløbige oplysninger peger på, at børnene har fået blandet kølervæske i noget saftevand, som en forælder havde med til den sidste time på børnenes skoleskema i dag.

Læs også Politiet: Kølervæske blev forvekslet med saftevand

- Politiet er ved at undersøge de nærmere omstændigheder, men vi formoder, at der er tale om et uheld, siger Tanja Nyborg, direktør for uddannelse og arbejdsmarked i Horsens Kommune til TV SYD.

Direktøren oplyser, at så snart der var mistanke om, at noget ikke var, som det skulle være med saftevandet, så blev der ringet 112.

- Umiddelbart forlyder det, at det har været blandet op, og at de derfor ikke har indtaget så store mængder, siger Tanja Nyborg.

Forældre til de berørte børn opfordres til at kontakte skolen og/eller følge med på skolens intranet.

Politiet er i gang med at undersøge, hvad der er gået galt, og har for indeværende ikke flere kommentarer.

Opdaterering: Sydøstjyllands Politi oplyser torsdag aften, at 14 af de 15 børn er blevet indlagt til observation samt behandling for forgiftningen. Ingen er kommet alvorligt til skade. Det ikke forventes heller ikke, at uheldet vil give nogle af eleverne men.

Politiet bekræfter, at det var en forælder, der serverede nogle saftevandsrester. Ved et uheld var der kommet en flaske kølervæske med blandt flaskerne af saftevand, der således endte i elevernes krus.

Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu