Skoleelever gør arbejdet mere sikkert for vognmænd

En flok kvikke 7. klasses elever på Vamdrup Skole har lavet en opfindelse, der skal forhindre chauffører i at snuble og komme til skade på lastbilernes lad.

Hos Dansk AutoLogik, der transporterer biler, har man haft problemer med, at chaufførerne snubler og kommer til skade, når de går rundt på lastbilernes lad.

- Vi har alt for mange skader, hvor folk vrikker rundt, får skrammer eller forstuver en fod. En enkelt har faktisk været så uheldig at få et benbrud, siger driftsdirektøren i Dansk AutoLogik, Steffen Yde til TV SYD.

quote

Det er en simpel og god løsning, som man skal være kreativ for at finde frem til.

Steffen Yde, driftsdirektør, Dansk AutoLogik

På lastbilernes lad sidder nogle vendbare riste, der på den ene side er plan, og på den anden side har en fordybning, som skaber et hul i ladet. Hullerne skal holde bilerne på plads, når de transporteres. 

Men det er altså også hullerne, der gør, at chaufførerne snubler på ladet. Det er nemlig meningen, at ristene skal vendes med den plane side opad, når der ikke er biler på ladet, så det er mere sikkert at bevæge sig rundt. Det glemmer chaufførerne bare at gøre.

Nu har de fået hjælp til at løse problemet af en flok skoleelever i Vamdrup. På NIDI-holdet, som er et valgfagshold, der kombinerer naturvidenskab, innovation, design og iværksætteri, har de løst problemet ved hjælp af refleksklistermærker.

- Vi har lavet en rist, som kan ses, når man lyser på den, siger Lasse Petersen fra 7. klasse, som er en af eleverne bag idéen, til TV SYD.

Når chaufførerne kommer kørende mod ladet, vil reflekserne altså afsløre, hvis ristene vender forkert.

- Det er en simpel og god løsning, som man skal være kreativ for at finde frem til, siger Steffen Yde.

Eleverne er stolte, men også overraskede over, at deres opfindelse nu er i brug på lastbilerne. 

- Det er vi meget glade for. Det havde vi ikke rigtig regnet med, siger Lasse Petersen med et stort smil.