Skoleelever inviterede Auschwitz-overlever i biografen

Kolding Realskole havde torsdag inviteret Auschwitz-overlever Arlette Andersen i biografen for at se en film om hende selv.

Spændte elever fra Kolding Realskole bevægede sig torsdag formiddag ind i biografmørket i Nicolai Biograf i Kolding. De skulle se dokumentarfilmen ”Arlette - en historie vi aldrig må glemme”, der handler om Arlette Andersen, fra Fredericia, der overlevede Hitlers koncentrationslejr.  

quote

Det virker rimelig uvirkeligt. Det virker nærmest som noget, der kun skulle have sket i en film.

Svend Hahn Larsen, 9.klasse, Kolding Realskole

Filmens hovedperson havde de inviteret med ind i biografmørket. For eleverne virker det helt urealistisk, at nogen har oplevet det, de kun har læst om og set på film.

- Det virker rimelig uvirkeligt. Det virker nærmest som noget, der kun skulle have sket i en film, siger Svend Hahn Larsen, der går i 9. klasse på Kolding Realskole, til TV SYD.

For Svend Hahn Larsen giver det en helt anden dimension til filmen, at han ser den sammen med Arlette Andersen.

- Hun har jo oplevet det, vi sidder og ser på, og hvor grusomt det var. Det giver et meget bedre indblik i, hvem det var, når man kan se hende, der har gået igennem det, siger Svend Hahn Larsen.

Syv gange har den 93-årige Auschwitz-overlever fortalt sin historie til eleverne på Kolding Realskole. I foråret 2015 stoppede hun med at holde foredrag, da hendes heldbred ikke længere kunne klare det. Derfor er hun glad for, filmen i dag kan fortælle de unge historien.

- Man skal særligt vise de unge, hvad der sker, hvis man lader sig påvirke af sådan en person. Jeg glæder mig til at se eleverne sidde helt stille og koncentrerede i biografen, siger Arlette Andersen til TV SYD.