Skoleelever lærer at lave kampagner af minister

Elever på Tistrup Skole fik mandag fornemt besøg, da Minister for udviklingssamarbejde, Ulla Tørnæs, kom forbi, for at fortælle om politiske kampagner og om at være politiker.

Det må formodes, at der er et godt stykke tid til næste folketingsvalg. Men ikke for skoleeleverne i 8., 9. og 10. klasse.

Folkeskoleeleverne kopierer de voksnes valg og skal snart til stemmeurnerne. Så der er fuldt sving i valgkampen. Blandt andet på Tistrup Skole nordøst for Varde.

quote

Jeg håber de får en nysgerrighed med herfra - og at de får viden om, hvad dansk demokrati og politik er for noget. 

Ulla Tørnæs, minister for udviklingssamarbejde, Venstre

- Vi får et indblik i, hvordan unge ministre kører deres kampagner og mærkesager for os unge. Så ved vi hvordan det er, når vi selv skal stemme, når vi bliver 18, siger elev i 8. klasse, Jeanne Fleur Jørgensen, til TV SYD.

Skolens elever fik mandag gode kampagneråd af en, som ved hvad hun taler om.

- Jeg håber de får en nysgerrighed med herfra - og at de får viden om, hvad dansk demokrati og politik er for noget. Derudover hvad det betyder for det danske samfund, forklarer minister for udviklingssamarbejde, Ulla Tørnæs (V).

quote

Så ved vi hvordan det er, når vi selv skal stemme, når vi bliver 18 år.

Jeanne Fleur Jørgensen, 8. klasse, Tistrup Skole

Besøget fra Christiansborg er lidt udover det sædvanlige i Tistrup.

- Det er meget overraskende, for vi er sådan en lille by midt ude på landet. Men det er man da glad for, forklarer Jeanne Fleur Jørgensen.

Skolevalget er om halvanden uge – torsdag den 2. februar.