Skoleleder efter brand: Det første chok har lagt sig

Første skoledag efter vinterferien mødte elever og lærere fra Petersmindeskolen i Vejle ind til en total nedbrændt hal og ødelagte faglokaler. Ret underligt, synes de.

Det bliver nogle ret anderledes skoledage for eleverne og lærerne på Petersmindeskolen i Vejle, efter hallen nedbrændte sidste mandag og flere faglokaler blev totaltskadede.

I dag er så første skoledag efter vinterferien, men de fleste børn havde været en tur forbi skolen i løbet af ferien.

- Det første chok har lagt sig lidt, og mange børn har været forbi i vinterferien, men man er meget trist over, at ens hal er væk, fortæller Jens Jørgen Christensen, der er leder ved Petersmindeskolen, til TV SYD.

quote

Nu har man kun minderne tilbage, og det er selvfølgelig noget, alle snakker om lige nu.

Frida Eskildsen, 8. y, Petersmindeskolen, Vejle

Frida Eskildsen fra 8. y er en af de elever, som synes, det er ret underligt, at hallen ikke længere eksisterer.

- Nu har man kun minderne tilbage, og det er selvfølgelig noget, alle snakker om lige nu, men det er lige noget, man skal vænne sig til, fortæller Frida Eskildsen til TV SYD.

Petersmindehallen i Vejle brændte natten til mandag den 13. februar. Branden var så voldsom , at røgdykkere på et tidspunkt måtte trække sig fra den ekstreme varme, og det har taget det meste af en uge at få de sidste gløder slukket.

Hallen eksisterer ikke længere, og det betyder, at skolens idrætsundervisning ikke kan gennemføres på skolen. Samtidig er der flere ødelagte faglokaler, blandt andet et helt nyt madkundskabslokale, der skulle være taget i brug fra og med i dag, mandag. Skolen ved endnu ikke, hvordan den skal gennemføre undervisningen i netop de fag.

- Med hensyn til idræt har vi fornemmelse af, at der er nogen, der vil hjælpe os nede i Idrættens Hus (DGI-Huset, red.). Og i de andre fag skal vi tænke alternativt, fortæller skoleleder Jens Jørgen Christensen.

quote

Idræt, der har vi fornemmelse af, at der er nogen, der vil hjælpe os nede i Idrættens Hus , og de andre fag skal vi have fundet ud af.

Jens Jørgen Eskildsen, Skoleleder, Petersmindeskolen, Vejle

Frida Eskildsen fortæller, at hun og hendes klassekammeraters undervisning ikke bliver specielt berørt af de ødelagte faglokaler. Det er mere minderne, som trænger sig på.

- Det er lidt surrealistisk, for lige siden jeg har været lille, har man haft minder fra gymnastikopvisninger og teaterforestillinger og sådan noget. Så det er lidt mærkeligt, at der ikke rigtigt er noget tilbage, siger Frida Eskildsen.