Skoleleder om brændt bygning: - Det var skolens sjæl

Skoleleder vil i de kommende dage afholde en række krisemøder med skolens lærere.

Det er en stærkt påvirket skoleleder, der mandag går rundt til alle klasserne på Sct. Ibs Skole. Han vil tale med eleverne om gårsdagens brand. De skal have lov til at stille de spørgmål, de har lyst til, lyder det.

Fem klasseværelser, en SFO og skolens samlingssal blev delvist fortæret af flammer, da der søndag aften udbrød brand i den bygning, skolen kalder Kilden.

Det er 'en stor del af skolens sjæl', der nu er væk, lyder det.

- Det er ikke bare fem klasseværelser. Der er tusindvis af elever, der har danset lancier og fået overrakt deres eksamensbevis der. Fællesskabet betyder rigtigt meget for vores skole, og det er et hårdt slag, siger skolens leder, Dan Ingemann Jensen, TV2 Østjylland. 

SFO kommer på tur

Han var hjemme og sove to timer natten til mandag, men har ellers været ved skolen på Kildegade lige siden branden brød ud.

Brandvæsenet er mandag fortsat i gang med efterslukning. Det foregår udefra, fordi brandfolkene endnu ikke kan komme ind i bygningen.

- Der kan også være risiko for nedstyrtningsfare, siger Lars Peter Madsen, der er vicepolitiinspektør hos Sydøstjyllands Politi, til TV2 Østjylland.

Det vil de kommende dage være muligt at gennemføre undervisning på skolen, lyder det fra Dan Ingemann Jensen.

- Vi har nogle 8.klasser, der er i København, og SFO sender vi på ture de næste dage, så vi skal nok løse det de næste dage, siger han til TV2 Østjylland.

Stor udfordring forude

Mange elever, lærere og forældre er kede af, at Kilden nu er mere eller mindre brændt ned.

- Der er rigtig meget historie i bygningen, og det er også derfor, der er mange, der er påvirkede af det. Det gør rigtig ondt. Vi har alle rigtige gode minder derfra.  

Dan Ingemann Jensen vil i de kommende dage afholde en række krisemøder med skolens lærere. De skal ikke mindst handle om, hvordan skolen håndterer situationen på den lange bane.

- Så kommer den svære udfordring, nemlig hvordan vi løser undervisningen frem mod sommerferien, siger han.

Branden opstod søndag aften klokken 18.23 og udviklede kraftig og sundhedsskadelig røg.

Omkring klokken 20 kunne politiet dog melde, at branden var under kontrol. 

- Alle bygninger har en historie, men den her havde en særlig historie. Vi rejser os igen, men det gør ondt, siger skoleleder Dan Ingemann Jensen.